Als u vragen heeft aan Heemkundekring Die Overdraghe bent u welkom deze hieronder te stellen.
Heeft u een foto of ander bestand dat u wilt delen, mail deze dan naar heemkundekring@dieoverdraghe.nl.

Vragen aan Die Overdraghe?

3 gedachten over “Vragen aan Die Overdraghe?

 • 29 augustus 2021 om 12:53
  Permalink

  Beste Heemkundekring Klundert.

  Ik ben in het bezit van de originele krantjes de Spreekbuis van de toenmalige Ordedienst Klundert. Ik heb deze krantjes destijds van meneer Den Engelsen gekregen toen ik informatie zocht over de Ordedienst ten tijde dat mijn vader, Huibrecht Johannes Lankhuizen, geboren en getogen in de Klundert, deelnam aan de activiteiten om Klundert en omstreken te beveiligen tegen de Duitsers.
  De getypte velletjes heb ik destijds allemaal gekopieerd en gebonden in twee boekwerkjes. De originelen heb ik nu ongeveer 20 jaar in mijn archief opgeslagen. Ik denk nu dat het beter is dat deze krantjes weer terug moeten naar daar waar ze tot stand zijn gekomen. De Klundert.
  Mijn vraag is, klopt het dat ik werkelijk de originele krantjes heb en heeft uw heemkundekring er belang bij om deze krantjes in het archief op te slaan.

  Ik hoor graag van u.

  Met hartelijke groet,
  Marianne

  Beantwoorden
 • 19 september 2021 om 18:36
  Permalink

  L.s.
  Helaas heb ik de tentoonstelling van 11 september gemist. Mijn grootouders Simon en Geertruida van’t Hoff ( mijn grootvader was loodgieter en dakdekker in de jaren 1910-1935 in Klundert ) maar zijn in 1909 getrouwd in Rotterdam. Mijn vraag is, zijn de foto’s nu nog ergens te zien?
  Bedankt voor jullie reactie.
  Vriendelijke groet,
  René van’t Hoff. Zoetermeer.

  Beantwoorden
 • 20 oktober 2022 om 12:24
  Permalink

  Beste Heemkundekring,

  Ik woon al twintig jaar aan de Tonsedijk en zou graag wat meer kennis op doen over de ontstaansgeschiedenis van de polder waar ons huis in ligt. Ook ben ik geïnteresseerd in de geschiedenis van het gebied voor de inpoldering.

  Vriendelijke groet,
  Pieter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email