Vitrines in “de Stad Klundert” vanaf 7 april wekelijks te bezoeken.

Met ingang van zaterdag 7 april zijn de tentoonstellingen in de vitrines van “Die Overdraghe” elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen.

KLUNDERT, 20 maart 2018 – Het heeft bijna een jaar geduurd, maar nu het Cultureel Centrum “De Stad Klundert” aan de Molenstraat in Klundert ook overdag voor publiek geopend is, wil “Die Overdraghe” graag iedereen in de gelegenheid stellen om de vitrines te bezoeken. Dat kan tot 1 oktober a.s. elke zaterdag-middag van 14.00 tot 16.00 uur. Op dat tijdstip zal ook een deskundig bestuurslid van de heemkundekring aanwezig zijn om de bezoekers desgewenst te vertellen wat er in de vitrines zoal te zien is. Dat zullen hoofdzakelijk foto’s, documenten en gebruiksvoorwerpen, e.d. zijn, die gezamenlijk het Verhaal van Klundert vertellen van ongeveer 1250 tot heden. Over hoe  het dorp Overdraghe ontstaan is, hoe het Niervaart en later Klundert geworden is, wat het stadje en zijn inwoners in de loop der eeuwen hebben meegemaakt en hoe het geworden is tot wat het nu is.

Doordat de vitrines “thematisch” zijn ingericht, kan de tentoongestelde collectie regelmatig wisselen en krijgt de regelmatige bezoeker in de loop der tijd een steeds vollediger beeld van de geschiedenis van Klundert. Wij bevelen u een bezoek aan de tentoonstelling, eventueel in combinatie met een Stadswandeling al dan niet met gids, dan ook van harte aan. De toegang tot Cultureel Centrum “De Stad Klundert”is gratis.

De eerste thematentoonstelling van dit jaar gaat over verdwenen woningen en andere gebouwen.
(door Kees Hendrikx)

Verdwenen woningen in “de Stad Klundert”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow by Email