Kuieren door Klundert

De wandeling is nu ook mogelijk onder leiding van een deskundige gids!

Sinds 1 mei 2016 biedt Heemkundekring “Die Overdraghe” de mogelijkheid om een spiksplinternieuwe Historische Stadswandeling te maken.

Deze wandeling is de vierde versie van het initiatief dat Joost Knook in 1986 nam om een historische wandeling door het centrum van Klundert te maken. De door hem ontworpen route werd daarna elke 10 jaar geüpdatet. Het laatst in 2007 ter gelegenheid van de viering van Klundert 650.
Toen werd aan de gemeente Moerdijk de zgn. “voetstapjesroute” aangeboden. De route werd toen aangegeven door witte afdrukken van voetstappen, die de wandelaar langs een aantal informatiebordjes leidde. Die informatieborden zijn ook in de nieuwe route opgenomen.

De route wordt beschreven in een zeer informatief boekwerkje. Dat voert de wandelaar, maar ook de rolstoel- of scootmobielgebruiker, door het centrum, over de stadswallen en biedt naast de vele doorkijkjes en oude gevels ook diverse prachtige stads- en vergezichten. Het vertelt over werkelijk alles wat men tegenkomt en wat ook maar enigszins van historische en culturele waarde zou kunnen zijn.

Het routeboekje boordevol informatie over historisch Klundert is op diverse plaatsen in Klundert te koop voor € 3,50. Voor dat bedrag krijgt de wandelaar in twee à drie uur een zeer compleet beeld van hoe Klundert is ontstaan en zich in de bijna zeven eeuwen daarna ontwikkeld heeft en staande heeft gehouden.

Nieuw is dat u de wandeling nu ook kunt maken o.l.v. een gids.
Vanaf 1 januari 2018 wordt (voor € 3,- per persoon) een groep van maximaal 12 belangstellenden door een deskundige gids door Klundert geleid. Deze gids vertelt alles over de geschiedenis van het stadje en over de interessante en waardevolle plekken die men passeert. Grotere groepen zijn in overleg mogelijk.

Voor meer informatie en/of het reserveren van ‘n rondleiding met gids belt u met Nico Tolenaars
(06 33992793)
Bij het reserveren van de wandeling kunt u aangeven of een bezoek aan het monumentale voormalige Stadhuis van Klundert (het hele jaar door op werkdagen mogelijk) onderdeel moet zijn van uw wandeling. Ditzelfde geldt voor een bezoek aan de Hervormde Kerk (in de maanden juni t/m september op zaterdagmiddag).

Een routeboekje is verkrijgbaar bij:
Het Heemhuis, Stoofdijk 1b, 4791 SH  Klundert
Eeterij Kelian. Brugstraat 7, 4791 HM  Klundert
Lunchroom Rechtstreeks, Doorsteek 4-6, 4791 HR  Klundert
Primera Van den Berge, Voorstraat 30, 4791 HN  Klundert
Gasterij ’t Tolhuis, Zevenbergsepoort 43, 4791AD Klundert

De wandeling is geschikt voor personen die afhankelijk zijn van een rolstoel of een scootmobiel.

Vertrekpunt rondleidingen:
Eeterij Kelian, Brugstraat 7, 4791 HM  Klundert
Cultureel Centrum De stad Klundert, Molenstraat 33, 4791 HL Klundert

Follow by Email