Klundertkwizzz 2017 doorslaand succes

Kwizzmaster Kees Hendrikx temidden van de trotse winnaars

KLUNDERT – Het was tot het laatste moment spannend bij de Klundertkwizzz in de Stad Klundert. Zou het team Van Alles Wat, dat na twee rondes de eerste plek vast in handen had, ook aan het einde van de avond op de eerste plek staan?

Met de antwoorden op de vragen haalden ze veel punten, maar nadat een van de rode draden was nagekeken, bleken ze toch niet op de eerste plek te zijn geëindigd. Die was in de eindsprint overgenomen door het team van Korfbal DSO. Zij wisten de meeste bijvoeglijke bepalingen, beginnend met een P, te verzinnen bij de naam Klundert zoals prachtig Klundert en plezierig Klundert. Zij kwamen tot 54 en behaalden daar tien punten mee, en dat bleek beslissend te zijn.

De quiz stond in het teken van twee motto’s: Trots op Klundert en de jaren twintig van de vorige eeuw. De jaren twintig werden uitgebeeld door de toneelgroep Atentzie uit Klundert. Drie dames van deze groep waren in stijl gekleed in charlestonjurken en ook de jury van de quiz; Michel van Alphen en Eduard Musson, kwizzzmaster Kees Hendrikx, de dames die de vragen uitdeelden en de fotograaf waren gekleed in de stijl van de “the roaring twenties”.
Samen met de feeërieke verlichting van de Stad Klundert zorgde dat voor een heel aparte sfeer. Voor de quiz hadden zich 15 ploegen van ieder zes personen opgegeven, zodat het middenschip helemaal vol zat. Van iedere ploeg werd bij binnenkomst een foto gemaakt die ze aan het einde van de avond mee naar huis kregen.

Afwisselend

De organisatie, het bestuur van de heemkundekring Die Overdraghe, had gezorgd voor afwisselende vragen verdeeld over vier rondes. Tussen de vragen door liepen twee rode draden. De hierboven genoemde en “verknip een A viertje zo dat je er door kunt kruipen”. Dat leverde natuurlijk een hoop gepruts op. Naast gewone vragen waren er ook fotovragen en muziekvragen. De vragen werden niet alleen mondeling gesteld, maar ook op een scherm geprojecteerd. Alle vragen hadden betrekking op Klundert of de historie van deze stad. Aan de strijd deden alle soorten verenigingen en groepen mee. Naast sportverenigingen waren dat koren en muziekverenigingen, maar ook straten en families. Omdat na iedere ronde de antwoorden werden geprojecteerd nam de sfeer in de loop van de avond explosief toe en steeg de spanning. Winnaar werd uiteindelijk Korfbal DSO. Verrassend omdat de gemiddelde leeftijd van deze ploeg het laagste was Zij kregen allemaal een en prachtige keramieken kip, gemaakt door Lia Romijn.

(door Ties Steehouwer)

Klundertkwizzz 2017 doorslaand succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email