“Die Overdraghe” vertelt het Verhaal van Klundert in bordspel

Heemkundekring Die Overdraghe heeft een nieuw bordspel ontwikkeld, waarin het “Verhaal van Klundert” wordt verteld. Het is de bedoeling om met dit bordspel bij steeds meer mensen belangstelling te wekken voor de geschiedenis van Klundert, van ± 1200 tot heden, en voor de manier waarop het stadje is ontstaan, zich door de eeuwen heen heeft staande gehouden en geworden is tot wat het nu is.

Aan de deelnemers aan het spel wordt het “Verhaal van Klundert” verteld met het aloude ganzenbord als leidraad en als tijdlijn. Op een prachtig, op canvas uitgevoerd en kleurrijk speelbord wordt de speler meegenomen van het Mirakel van Niervaert (± 1300) langs onder andere de St. Elisabethsvloed (1421), de Reformatie (1517), het ontstaan van het nieuwe Klundert (1561) en de bouw van het stadhuis (1621) naar de beide wereldoorlogen, de watersnood (1953) en de gemeentelijke herindeling van 1997.

Al deze historische gebeurtenissen worden toegelicht in een bijgeleverd boekje, dat met de spelregels, de twee dobbelstenen en de zes pionnen het spel compleet maakt. Voor de (oud-)Klundertenaar, die werkelijk geïnteresseerd is in hoe het allemaal gegaan is in het verleden en wil weten van het hoe en het waarom van het heden of die zijn kinderen en/of kleinkinderen het “Verhaal van Klundert” wil vertellen, is dit spel een absolute must.
Het “Verhaal van Klundert” is elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor € 12,50 te koop in Cultureel Centrum “De Stad Klundert” aan de Molenstraat in Klundert. Het kan ook besteld worden door een email met uw naam en adres te sturen naar heemkundeklundert@gmail.com en € 20,00 (incl.  verzendkosten) over te maken op IBAN NL33 RABO 0126 0904 40 onder vermelding van naam, adres en emailadres. Zodra de betaling ontvangen is, wordt het bordspel toegezonden.

het Verhaal van Klundert in bordspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email