Koortsachtig overleg tijdens de kwizzz

KLUNDERT, 14 januari 2017 – Bijna 60 leden van de heemkundekring Die Overdraghe begonnen 2017 in het parochiehuis met het eten van snert en het oplossen van quizvragen.

Michel van Alphen en Kees Hendrikx hadden niet alleen veel fotovragen uit het verleden van Klundert gemaakt maar zorgden met hun presentatie ook voor veel humor in de zaal. Een niet officiële definitie van traditie is dat het minimaal 50 jaar achter elkaar ieder jaar moet plaatsvinden en dat een groot deel van de bevolking, of van een bepaalde groep er aan deel moet nemen. In die zin is de snertmaalijd van de kring aan het begin van het nieuwe jaar bijna traditioneel te noemen. Volgens de nestor van de kring Ploon de Jong-Geerts staat de maaltijd al meer dan 40 jaar op het programma. De daaraan verbonden quiz telt veel minder jaren.

Desondanks kan er vastgesteld worden dat de beide samenstellers van de quiz, aangevuld met voorzitter Ties Steehouwer, er ieder jaar steeds weer in slagen om de quiz jaar op jaar steeds beter te maken. Ook dit jaar was er geput uit het rijke verleden van Klundert. Dat zelfs dat nabije verleden snel uit het collectieve geheugen verdwijnt, was vaak te merken aan de verhitte gefluisterde discussies van de groepsdeelnemers. En toch zat er niet een foto tussen die meer dan 80 jaar oud was.

Niet traditioneel was dit jaar, dat er voor het eerst over de wallen naar buiten werd gekeken: Als rode draad waren er beeldbepalende gebouwen uit de hele gemeente Moerdijk te zien waarvan de naam en de plaats geraden moest worden. De deelnemers die met open ogen zo nu en dan door de hele gemeente wandelen of fietsen waren bij deze rode draad in het voordeel. Bij de andere rode draad moesten er namen van objecten binnen de wallen van Klundert worden genoemd en dat bleek een stuk makkelijker te zijn. Of toch niet?

Om de punten werd door de groepen fel gestreden wat vooral bleek uit het geringe verschil van één punt tussen goud en zilver. De winnaars kregen, behalve “eeuwige roem”, een fraaie oorkonde en een hele grote zak spekkies om uit te delen. De oorkonde krijgen ze voor aanvang van de quiz van 2018. Over klantenbinding gesproken.

(door Ties Steehouwer)

Het nieuwe jaar in met snert & kwizzz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow by Email