Programma 2019

Van 16 maart  tot eind mei 2019:

De Metamorfose van een Gebedshuis       

Nadat de Joannes de Doperkerk enkele jaren geleden door de Bisschop van Breda aan de eredienst werd onttrokken en de RK-parochie in Klundert werd opgeheven werd het kerkgebouw aangekocht door zakenman Henk Strootman. Rij richtte de Stichting Cultuur Klundert op en verbouwde de kerk inwendig tot een stijlvol Cultureel Centrum met als naam “De Stad Klundert”.

Sinds de officiële opening, nu ruim een jaar geleden, vinden er concerten plaats met muziek in velerlei genres, worden er recepties en complete feesten gehouden en heeft de bevolking van Klundert en van ver daarbuiten zijn weg erheen gevonden. Niet in het minst mede dankzij de grote variatie met exposities over allerhande met Klundert verwante thema’s, die Heemkundekring “Die Overdraghe” er het hele jaar door houdt en die elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te bezichtigen zijn.

Vanaf 16 maart tot eind mei is er onder de titel “De Metamorfose van een Gebedshuis” een overzichtstentoonstelling van de verbouwing en de veranderingen die het interieur van gebouw hebben ondergaan.

Gedurende dezelfde periode is er in Het Heemhuis een tentoonstelling, zij het kleiner in omvang, over hetzelfde onderwerp. Beide exposities kunnen beschouwd worden als een aanvulling op elkaar, maar zijn los van elkaar te bezoeken.

De expositie in Het Heemhuis is elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur te bezichtingen.

 

JAARPROGRAMMA 2019

Na de GANZENBORDMIDDAG voor de leden van de Klundertse KBO, de traditionele NIEUWJAARSBIJEENKOMST annex SNERTAVOND op de 2e vrijdag van januari en de eerste VRIJWILLIGERSBEDANKAVOND, die alle drie in de maand januari werden gehouden,  staan voor de rest van 2019 de volgende activiteiten op het programma:

16 april: Jaarvergadering
Het bestuur legt verantwoording af over het afgelopen jaar, zowel financieel als beleidsmatig.
Tevens zijn er bestuursverkiezingen.
Aansluitend houdt de heer Jos Mensen uit Etten-Leur een lezing over vlinders die voorkomen in en om Klundert.

21-23 juni: Braderie Klundert
Ook dit jaar is Die Overdraghe weer aanwezig met een eigen stand EN in De Stad Klundert.

22 oktober: Najaarslezing door de heer W. van Draanen.
Onderwerp: Luchtgevechten boven Klundert in 1944.

16 november: Overdraghe Klundertkwizzz 2019 in De Stad Klundert. 

n.t.b.: Dagexcursie naar een bestemming in de buurt van Klundert.

Daarnaast zijn er natuurlijk  de wekelijkse openstellingen van het Heemhuis op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur                  en onze aanwezigheid in De Stad Klundert, elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur m.u.v. de zaterdagmiddagen waarop het Cultureel Centrum wordt gebruikt voor een andere activiteit.

Deze maand zijn we niet aanwezig in De Stad Klundert op: 25 mei

Follow by Email
Facebook