Klundert, januari 2018 – In de reeks wisseltentoonstellingen houdt Heemkundekring Die Overdraghe in februari en maart op twee locaties in Klundert een tentoonstelling over de watersnoodramp van 1953.

Op 1 februari is het 65 jaar geleden dat deze ramp plaatsvond. In Klundert kwamen daarbij zeventien mensen om het leven, waarbij negen uit één gezin, de kinderen en ouders Van Wensen.

Omdat er veel foto’s voorhanden zijn, heeft het bestuur besloten om die op twee plekken in Klundert tentoon te stellen: in het Heemhuis van “Die Overdraghe” aan de Stoofdijk 1b en in Cultureel Centrum “De Stad Klundert” aan de Molenstraat 33. Op beide locaties zijn andere foto’s te zien. Maar niet alleen foto’s: er worden ook films vertoond van tijdens en na de ramp, journaalfragmenten, enz. en er zijn kranten- en tijdschriftartikelen en gebruiksvoorwerpen, die aan de ramp herinneren.

De tentoonstelling in het Heemhuis is te bekijken op de zaterdagen 3, 17 en 24 februari van 14.00 tot 16.00 uur en van 31 januari t/m 31 maart iedere woensdagmiddag, ook van 14.00 tot 16.00 uur. In “De Stad Klundert” kan dat ook op de genoemde zaterdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Twee tentoonstellingen watersnoodramp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Follow by Email